Catering na wesele!
Wesela są naszym głównym obszarem działalności.
Posiadamy odpowiednie wyposażenie i umiejętności, które czynią nas
liderem wśród firm cateringowych zajmujących się obsługą przyjęć
weselnych.
Jeśli masz już zarezerwowaną salę weselną i szukasz kogoś kto
zajmie się przygotowaniem smacznych potraw, elegancką dekoracją stołów,
prawidłowym serwowaniem posiłków i zachowa przy tym wymogi związane z
bezpiecznym przygotowaniem żywności to wybierz ludzi, którzy znają się
na swoim fachu i zrobią to z sercem.
W przygotowaniu planu przyjęcia jesteśmy bardzo
precyzyjni. U nas nie ma miejsca na pomyłki. Jesteśmy grupą ambitnych
osób z wieloletnim doświadczeniem w branży restauratorskiej. Podejmując
się obsługi tak wyjątkowej uroczystości jak wesele, mamy świadomość
odpowiedzialności, którą na siebie przyjmujemy.
Wielkopolskie, dolnośląskie, lubuskie
Obsługujemy wesela w takich miastach jak: Poznań,
Wrocław, Leszno, Głogów, Gostyń, Jarocin, Kalisz, Rawicz, Zielona Góra,
Sulechów, Świebodzin i okolice. Jeśli Twoje wesele odbywa się w innej
miejscowości niż wymienione ale znajduje się na terenie województwa
wielkopolskiego, dolnośląskiego lub lubuskiego to jest w naszym zasięgu.
Koszt wesela
Oferujemy nie tylko najlepsze usługi ale i
najbardziej atrakcyjne ceny. Menu weselne proponujemy już od 120 zł na
osobę. I jest to łączny koszt przygotowania przez nas przyjęcia!
Przykładowe propozycje menu weselnych
Menu tradycyjne staropolskie. Każde menu
weselne można dostosować do Państwa życzeń!

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą
Chleb okrągły dekorowany
(wliczony w cenę menu)
Toast szampanem -
szampan dostarczony przez gości
Kieliszki do stłuczenia
(wliczone w cenę menu)
Owoce na stołach -
owoce dostarczone przez gości
Obiad (3 porcje mięs na osobę)*
Zupa podana w wazach
Rosół z makaronem domowym lub inna zupa wg
uzgodnienia
Dania główne podane na półmiskach na
stoły
Zrazy zawijane wieprzowe
Kotlet schabowy w złocistej panierce
Kotlet de Volaille z żółtym serem
Kurczak pieczony z majerankiem
Pierogi domowe z kapustą i grzybkami
Dodatki ciepłe
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pyzy drożdżowe parowane
Frytki
Kalafior z masłem i bułką
Kapusta biała zasmażana
Kapusta czerwona zasmażana
Buraczki zasmażane
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką
Surówka z kapusty białej z ogórkiem
Surówka z marchewki z jabłkiem
Deser
Ciasto podane na stoły - dostarczone przez gości
Bufet kawowy
Kawa w warniku
Gorąca woda + wybór herbat
Mleko, cukier, cytrynki
Zimne zakąski (2,5 porcji na osobę)**
Szynka z kremem chrzanowym
Schab ze śliwkami
Galaciki drobiowe z cytryną
Filet z mintaja w galarecie
Rolmopsy w zalewie octowej
Pulpeciki mięsne w zalewie octowej
Kurczak z kiwi i sosem pomarańczowym
Jajka z sosem tatarskim
Sałatka jarzynowa z jajkiem
Sałatka z gyrosem z kurczaka
Sałatka grecka z serem feta
Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę)
Barszcz czerwony czysty
Golonka gotowana z kapustą z grzybkami
Szaszłyki drobiowe z warzywami
Gołąbki z sosem pomidorowym
Musztarda, chrzan, ketchup
Pieczywo, masło
Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę - do
wyboru jedna lub dwie zupy)
Flaczki staropolskie lekko pikantne
Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna
Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem
Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami
Pieczywo
Pozostałe informacje
Obsługa kelnerska w cenie menu
Obrusy, serwetki w cenie menu
Świeczniki, świeczki w cenie menu
Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu
Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu
Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w
cenie menu
Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu
Podana cena menu jest ceną z VAT
Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe
czy porcelanowe
Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
Dzieci do lat 5 gratis
Dzieci do lat 10 50% ceny
*
Uważasz, że 3 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs
tylko 7 zł/os.
** Dwie
porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek
tylko 6 zł/os.


Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą
Chleb okrągły dekorowany
(wliczony w cenę menu)
Toast szampanem (szampan
wliczony w cenę menu)
Kieliszki do stłuczenia
(wliczone w cenę menu)
Owoce ustawione na stołach
(wliczone w cenę menu)
Obiad (3 porcje mięs na osobę)*
Zupa podana w wazach
Rosół domowy z makaronem lub inna wybrana zupa
Mięsa podane na półmiskach na stoły
Zrazy zawijane wieprzowe
Filet z kurczaka w płatkach migdałowych z żurawiną
Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym
Kotlet de Volaille z żółtym serem
Roladki drobiowe z serem feta i szpinakiem
Kotlet schabowy w złocistej panierce z grzybkami
Stek ze schabu przeplatany boczkiem i papryką z
ananasem
Dodatki ciepłe podane na półmiskach w
stół
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pyzy drożdżowe parowane
Krokiety ziemniaczane (kulki)
Groszek z marchewką
Kalafior z masłem i bułką
Brokuły z masłem i bułką
Kapusta czerwona zasmażana
Kapusta biała zasmażana
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką
Surówka z kapusty białej z ogórkiem
Surówka z marchewki z jabłkiem
Napoje - bez limitu
Woda min. z cytryną
Napoje owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, czarna
porzeczka)
Deser
Ciasto podane na stoły - dostarczone przez gości
Bufet kawowy
Ekspres ciśnieniowy do kawy
Gorąca woda w warniku + wybór herbat
Mleko, cukier, cytrynki
Zimne zakąski (2,5 porcji na osobę)**
Szynka ze szparagami
Szynka z kremem chrzanowym
Indyk w galarecie z owocami
Galantyna z kurczaka
Galaciki z kurczaka z plasterkiem cytryny
Schab ze śliwką w galarecie
Ryba po grecku
Rolmopsy w zalewie octowej
Sałatka jarzynowa z jajkiem
Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem
Sałatka grecka z serem feta
Godzina 22:00 Kolacja 1 (1,5 porcji na
osobę)
Barszcz czerwony + krokiety z kapustą i grzybkami
Golonki pieczone z warzywami po bawarsku
Szaszłyki drobiowe
Gołąbki w sosie pomidorowym
Bigos staropolski
Camembert panierowany z sosem czosnkowym
+ Potrawy pozostałe z obiadu
Kapusta z grzybkami
Musztarda, chrzan, ketchup
Pieczywo, masło
Godzina 1:00 Kolacja 2 (1,5 porcji na
osobę - do wyboru jedna lub dwie zupy)
Flaczki staropolskie lekko pikantne
Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna
Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem
Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami
Pieczywo
Pozostałe informacje
Obsługa kelnerska w cenie menu
Obrusy, serwetki w cenie menu
Świeczniki, świeczki w cenie menu
Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu
Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu
Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w
cenie menu
Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu
Podana cena menu jest ceną z VAT
Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe
czy porcelanowe
Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
Dzieci do lat 5 gratis
Dzieci do lat 10 50% ceny
*
Uważasz, że 3 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs
tylko 7 zł/os.
** Dwie
porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek
tylko 6 zł/os.


Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą
Chleb okrągły dekorowany
(wliczony w cenę menu)
Toast szampanem (szampan
wliczony w cenę menu)
Kieliszki do stłuczenia
(wliczone w cenę menu)
Owoce ustawione na stołach lub bufecie
(wliczone w cenę menu)
Ananasy, arbuzy, banany, winogrona, mandarynki, kiwi,
jabłka
truskawki, brzoskwinie, nektarynki, śliwki, melony
(w zależności od dostępności w danym sezonie)
Obiad (4 porcje mięs na osobę)*
Zupa podana w bulionówkach
Krem z pomidorków pelati z bazylią i mascarpone lub rosół domowy z makaronem
Mięsa podane na półmiskach na stoły
Zrazy zawijane wieprzowe
Kotlet Walez z szynką, szparagami, żółtym serem
Kaczka pieczona z jabłkami
Kotlet de Volaille z serem camembert
Polędwiczki nadziewane suszonymi pomidorami
Kotlet schabowy z grzybkami na śmietanie
Łosoś w koperkowym musie
Dodatki ciepłe podane na półmiskach w
stół
Ziemniaki gotowane z koperkiem
Pyzy drożdżowe parowane
Kluski śląskie
Frytki
Mix warzyw gotowanych z masłem i bułką
Kapusta czerwona zasmażana
Kapusta biała zasmażana
Surówki
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką
Surówka z kapusty białej z ogórkiem
Surówka z marchewki z jabłkiem
Napoje - bez limitu
Woda min. z cytryną
Napoje owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka)
Napoje gazowane (CocaCola, Fanta, Sprite lub Pepsi, Mirinda, 7up)
Deser (3 sztuki ciasta na osobę) (wliczone w cenę menu)
Sernik, jabłecznik, z owocową galaretką, z orzechami,
tiramisu
Bufet kawowy
Ekspres ciśnieniowy do kawy
Gorąca woda + wybór herbat
Mleko, cukier, cytrynki
Zimne zakąski (3 porcje na osobę)**
Medaliony drobiowe z kremem brokułowym
Szynka ze szparagami
Schab marynowany w ziołach pieczony w cieście
francuskim
Roladki z łososia wędzonego z serkiem śmietankowym
Deski serów z piklami
Pomidorki faszerowane musem z tuńczyka i kaparami
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Sałatka z gyrosem z kurczaka
Pieczywo, masło
Godzina 22:00 Kolacja 1 (porcjowana)
Barszcz czerwony czysty + krokiety z pieczarkami i żółtym serem
Udziec wieprzowy pieczony w całości
Ziemniaki smażone po chłopsku
Kapusta z grzybkami
Sos słodko-kwaśny
Godzina 1:00 Kolacja 2 (1,5 porcji na
osobę)
Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna - podana w
bulionówkach
Szaszłyki drobiowe z warzywami
Ser camembert panierowany
Golonki gotowane z kapustą z grzybkami
Pieczywo
Pozostałe informacje
Obsługa kelnerska w cenie menu
Obrusy, serwetki w cenie menu
Świeczniki, świeczki w cenie menu
Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu
Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu
Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w
cenie menu
Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu
Podana cena menu jest ceną z VAT
Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe
czy porcelanowe
Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
Dzieci do lat 5 gratis
Dzieci do lat 10 50% ceny
*
Uważasz, że 4 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs
tylko 7 zł/os.
** Trzy
porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek
tylko 6 zł/os.

* każde z proponowanych menu można zmienić
zarówno pod względem potraw jak i ceny. Menu skalkulowane są z
założeniem min. 60 osób pełnopłatnych zaproszonych na wesele. Jeżeli liczba
osób będzie mniejsza niż 60 osób to łączna kwota za obsługę wesela
będzie obliczona jak dla 60 osób.
** proponowane menu dotyczą przyjęć organizowanych w
salach, które posiadają zaplecze kuchenne. Przyjęcia organizowane w
plenerze / namiotach / stodołach kalkulowane są indywidualnie.
Poprawiny po weselu
Propozycje menu poprawinowego. Każde menu
można dostosować do Państwa życzeń!

Potrawy pozostałe z wesela - podane na
bufecie
Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach
*
Surówki - podane w salaterkach
Zakąski zimne - podane na półmiskach
**
Ciasto - podane na paterach ***
Napoje - dostarczone przez gości
Woda min. - podana w dzbankach
Napoje owocowe - podane w dzbankach
Bufet kawowy
Kawa w warniku
Gorąca woda + wybór herbat
Mleko, cukier, cytrynki
Pozostałe informacje
Obsługa kelnerska w cenie menu
Obrusy, serwetki w cenie menu
Świeczniki, świeczki w cenie menu
Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu
Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu
Podana cena menu jest ceną z VAT
Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe
czy porcelanowe
Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
*
Uważasz, że potrawy z wesela to za mało? Dodatkowa porcja mięs
tylko 7 zł/os.
** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.
*** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.


Zupa - podana na bufecie (1 porcja na
osobę)
Żurek na zakwasie z kiełbasą i jajkiem - podany w podgrzewaczu
Obiad - podany na
bufecie (1 porcja na osobę)
Filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałowych - podany w podgrzewaczach *
Surówka wiosenna - podana w salaterkach
Potrawy pozostałe z wesela - podane na
bufecie
Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach
Surówki - podane w salaterkach
Zakąski zimne - podane na półmiskach
**
Ciasto - podane na paterach
Napoje - dostarczone przez gości
Woda min. - podana w dzbankach
Napoje owocowe - podane w dzbankach
Bufet kawowy
Kawa w warniku
Gorąca woda + wybór herbat
Mleko, cukier, cytrynki
Pozostałe informacje
Obsługa kelnerska w cenie menu
Obrusy, serwetki w cenie menu
Świeczniki, świeczki w cenie menu
Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu
Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu
Podana cena menu jest ceną z VAT
Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe
czy porcelanowe
Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
* Uważasz, że 1 porcja mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.
** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.
*** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.


Zupa - podana na bufecie (1 porcja na
osobę)
Żurek na zakwasie z kiełbasą i jajkiem - podany w podgrzewaczu
Grill (2 porcje mięs na osobę)
Karkówka marynowana
Kiełbasa regionalna
Szaszłyki drobiowe
Sosy (keczup, musztarda, czosnkowy, barbecue)
Pieczywo
Sałatki - podane na bufecie (1,5 porcji
na osobę)
Sałatka grecka z serem feta
Sałatka Cezar z grzankami
Pomidory z oliwą i ziołami
Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie
Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach *
Surówki - podane w salaterkach
Zakąski zimne - podane na półmiskach **
Ciasto - podane na paterach ***
Napoje - dostarczone przez gości
Woda min. - podana w dzbankach
Napoje owocowe - podane w dzbankach
Bufet kawowy
Kawa w warniku
Gorąca woda + wybór herbat
Mleko, cukier, cytrynki
Pozostałe informacje
Obsługa kelnerska w cenie menu
Obrusy, serwetki w cenie menu
Świeczniki, świeczki w cenie menu
Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu
Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu
Podana cena menu jest ceną z VAT
Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe
czy porcelanowe
Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
*
Uważasz, że potrawy z wesela to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.
** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko
6 zł/os.
*** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko
4 zł/os.

Dodatkowe atrakcje kulinarne
Stół wiejski (15 - 20 zł na osobę) - duży dekoracyjny
stelaż pełen kiełbas, mięs pieczonych i innych wyrobów wędliniarskich.
Kompozycję uzupełniają ogórki kiszone lub małosolne, domowy smalec,
który sami przetapiamy, chleb wiejski oraz różne sosy. Całość ozdobiona
jest warkoczami cebuli, czosnku, kwiatami i innymi elementami
dekoracyjnymi.

Kawa w dzbankach na
stoły (5 zł)
- gorąca kawa i herbata podana dodatkowo w dzbankach na stoły. Do tego mleko, cukier, cytrynki.
Wygodna forma serwowania gorących napoi po obiedzie podczas podawania
ciasta i deserów na stoły. Nie trzeba wstawać i podchodzić do bufetu.
Udziec, prosie, indyk, dzik lub jeleń
pieczone w całości (od 450 zł) - udekorowane warzywami i płonącymi racami,
krojone i serwowane przez kelnerów. Do mięs odpowiednie dodatki takie
jak kasza po staropolsku, kapusta kiszona z grzybkami i sosy.

Fontanna czekoladowa (od 250 do
450 zł) - słodka
atrakcja nie tylko dla najmłodszych gości. Najlepsza belgijska czekolada
w towarzystwie owoców sezonowych oraz ciasteczek. Posiadamy fontanny
różnej wielkości. Polecamy czekolady: mleczną, białą, limonkową,
pomarańczową, truskawkową.
Carving (od 60 do 100 zł) -
rzeźbione warzywa i owoce nadadzą klasy potrawom i stołom czyniąc je
niepowtarzalnymi. Arbuzy, melony, bakłażany, marchewki, papryczki,
jabłka, ogórki czy kabaczki na pewno zrobią wrażenie na Twoich gościach.
Ceny zależą od dostępności owoców i warzyw oraz ich wielkości. Cennik
przygotowujemy indywidualnie.
Piwo beczkowe (490 zł)
- piwo z kega ma swoich zwolenników. Rollbar gwarantuje, że złoty trunek
jest odpowiednio schłodzony. Poza tym nie codziennie mamy okazję zabawić
się w barmana i nalać towarzyszce kufel z pianką na dwa palce. W
komplecie poza nalewakiem dostarczamy dwutlenek węgla oraz kufle.
Wyjątkowe miejsce wymaga wyjątkowej oprawy
Stroje
z epoki (50 zł) - dla podkreślenia
atmosfery miejsca takiego jak pałac lub dworek nasi kelnerzy ubiorą
szyte na miarę staropolskie stroje.
Wielki prezent
niespodzianka (450 zł) - przed wejściem do sali stoi
wielkie pudło, które ktoś w tajemnicy ustawił. Co kryje w sobie i kogo
to sprawka? Najczęściej rodziców lub rodzeństwa. Wewnątrz wielkiego
prezentu można schować przeróżne przedmioty (np. wielkiego pluszaka lub
100 balonów z helem) a nawet osobę (np. kogoś w przebraniu). Pomysłów
może być wiele a wrażenia bezcenne...

Dekoracje sali weselnej
i kościoła (od 1200
do 3.000 zł) - w naszym
zespole są osoby, które profesjonalnie zajmą się dekoracją Twojej sali
weselnej lub kościoła. Niezależnie od rodzaju sali (sala zabaw w małej miejscowości,
sala szkoleniowa, sala ośrodka kultury, sala balowa) sprawią, że
nabierze ona zupełnie nowego blasku. Stosujemy najróżniejsze dekoracje
odpowiednie do charakteru sali oraz w ramach założonego na ten cel
budżetu.

Pokrowce na krzesła (7 zł)
- dekoracyjne pokrowce wykonane z odpowiedniej tkaniny odmienią nawet
najzwyklejsze krzesło i podkreślą podniosły nastrój pomieszczenia. Nasze
pokrowce pasują na większość używanych na salach weselnych krzeseł.
Dekoracje stołów
- obrusy, zastawa stołowa, serwetki, świeczniki, świeczki, opięcia,
wazony i kwiaty są już ujęte w każdym proponowanym menu. Nie pobieramy
dodatkowych opłat za podstawowe wyposażenie i dekoracje.

Namioty weselne (od
600 do 2.500 zł) - organizowanie wesela w całości na
świeżym powietrzu jest w naszej strefie klimatycznej ryzykownym
przedsięwzięciem. Nikt nie może zagwarantować, że w czerwcu, lipcu,
sierpniu czy wrześniu akurat tego jedynego dnia pogoda dopisze. Jeśli
jednak gotowi jesteście Państwo podjąć ryzyko jesteśmy w stanie
przygotować całe przyjęcie pod namiotami. Bezpieczniejszym wariantem
jest przygotowanie tylko części przyjęcia na świeżym powietrzu, np.
bufetu z potrawami i napojami lub grilla. Dysponujemy namiotami różnej
wielkości, m.in. 15x15m, 5x10m, do których posiadamy ogrzewanie i
oświetlenie.

Stoły okrągłe (50 - 70 zł)
- modne w ostatnim czasie na przyjęciach weselnych duże okrągłe stoły o
średnicy 180cm. Udekorowane obrusami i opięte falbanami nadadzą każdemu
pomieszczeniu nieszablonowy charakter. Przy stole może zasiąść nawet 12
osób ale dla odpowiedniego komfortu gości polecamy planować maksymalnie
8 - 10 miejsc. Cena stołów uzależniona jest od ilości zamówionych
stołów: do 5 stołów - 70 zł/szt., od 6 do 10 stołów - 60 zł/szt.,
powyżej 10 stołów - 50 zł/szt.

Kareta 4 konie (1.200 - 1.800 zł)
- a może tak niekonwencjonalny i elegancki środek transportu? Piękna,
zaprzężona w cztery równo umaszczone konie kareta z eleganckim woźnicą.
Kareta może być zadaszona lub otwarta.

Samochód na wesele (900 - 1.500 zł)
- w ofercie posiadamy szeroki wybór aut, począwszy od aut zabytkowych po
limuzyny. Samochody zabytkowe: Syrena 105 lux, Cadillac DeVille '68,
Lincoln Continental '79. Limuzyny: Lincoln Town Car II, Lincoln Town Car
III. Wszystkie auta wynajmowane są razem z usługą szofera. Cena każdego
z pojazdów zależy od czasu wynajmu oraz odległości. Standardowa
dekoracja weselna wliczona jest w cenę wynajmu. Można zamówić dodatkowe
dekoracje takie jak np. tablice rejestracyjne z imionami.

Konsultacje przed weselem
Koordynator
- osoba odpowiedzialna za pomoc przy planowaniu uroczystości. Przyjedzie
na miejsce wydarzenia i pomoże wybrać najlepsze rozwiązania. Będzie
także czuwać w trakcie przyjęcia aby wszystko się powiodło.
Konsultacje są u nas standardem i są bezpłatne. Wiemy jak ważną chwilą w
życiu jest wesele i zrobimy wszystko co w naszej mocy aby pozostały po
nich najlepsze wspomnienia.
Miejsca i sale na Twoje wesele
Polecamy sprawdzone
miejsca i sale - to tylko kilka miejsc spośród wielu, w
których mieliśmy przyjemność przebywać i pozostawiły po sobie
niezapomniane wrażenia. Być może znajdziecie Państwo tutaj ciekawą
propozycję również dla siebie. Miejsca znajdują się w podanej
miejscowości lub jej okolicy. Chętnie pomożemy Państwu skontaktować się
z wybranymi miejscami.






Porady weselne i odpowiedzi na często
zadawane pytania
Ile powinno być porcji
mięs na obiad? - Ile tak naprawdę jedzą goście na weselu? Czy 2,5
porcji mięs na obiad wystarczy czy należy domówić więcej mięs? Konia z
rzędem dla tego, kto potrafi precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie.
Wiele czynników ma na to wpływ. Trzeba znać możliwości swoich gości. My
z doświadczenia wiemy, że w przypadku tradycyjnego polskiego menu
weselnego z potrawami podawanymi na półmiskach goście średnio zjadają 2
porcje mięs. Stąd też w menu proponujemy minimum 2,5 porcji mięs na
osobę. Jeśli czujecie się niepewnie i macie obawy to jest to znak, że
należy domówić przynajmniej 0,5 lub 1 porcję mięs.
Ile porcji zimnych zakąsek
należy podać? - Sytuacja ma się podobnie jak w przypadku
mięs na obiad. Zakąsek nie może być mniej niż 2 porcje na osobę i to przy
założeniu, że po obiedzie będzie deser (np. lodowy) i ciasta. Jeśli po
obiedzie nie jest planowany deser (np. lodowy) a jedynie ciasta to już warto
dodać przynajmniej 0,5 lub 1 porcję zakąsek. Zakąski od momentu pojawienia
się na stołach pozostają na nich do końca wesela a więc to właśnie mała ich
ilość może spowodować pustki na stołach. Taka sytuacja może wystąpić kiedy
mamy na weselu gości z dużymi apetytami a sama uroczystość rozciąga się na
wiele godzin (rozpoczęcie o godzinie 16:00 - 17:00 a zakończenie o 4:00 -
5:00). Do zakąsek można podać także na zimno mięsa pozostałe z obiadu.
Jeśli na etapie planowania lub już w trakcie wesela
daje o sobie znać wewnętrzny głos, że coś jest nie tak jak byście tego
chcieli to nie czekajcie tylko od razu śmiało nas informujcie a na pewno
wszystko rozwiążemy pozytywnie.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o
kontakt >>
Zarządzasz obiektem, w którym można zorganizować
wesela i inne przyjęcia? Zapraszamy do współpracy!
*Oferta potraw i usług firmy cateringowej nie stanowi
oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a zatem złożenie zamówienia przez
klienta nie oznacza natychmiastowego zawarcia umowy.
|