Wesele
|
Catering na wesele!Wesela są naszym głównym obszarem działalności. Posiadamy odpowiednie wyposażenie i umiejętności, które czynią nas liderem wśród firm cateringowych zajmujących się obsługą przyjęć weselnych. Jeśli masz już zarezerwowaną salę weselną i szukasz kogoś kto zajmie się przygotowaniem smacznych potraw, elegancką dekoracją stołów, prawidłowym serwowaniem posiłków i zachowa przy tym wymogi związane z bezpiecznym przygotowaniem żywności to wybierz ludzi, którzy znają się na swoim fachu i zrobią to z sercem. W przygotowaniu planu przyjęcia jesteśmy bardzo precyzyjni. U nas nie ma miejsca na pomyłki. Jesteśmy grupą ambitnych osób z wieloletnim doświadczeniem w branży restauratorskiej. Podejmując się obsługi tak wyjątkowej uroczystości jak wesele, mamy świadomość odpowiedzialności, którą na siebie przyjmujemy. Wielkopolskie, dolnośląskie, lubuskie Obsługujemy wesela w takich miastach jak: Poznań, Wrocław, Leszno, Głogów, Gostyń, Jarocin, Kalisz, Rawicz, Zielona Góra, Sulechów, Świebodzin i okolice. Jeśli Twoje wesele odbywa się w innej miejscowości niż wymienione ale znajduje się na terenie województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego lub lubuskiego to jest w naszym zasięgu. Koszt wesela Oferujemy nie tylko najlepsze usługi ale i najbardziej atrakcyjne ceny. Menu weselne proponujemy już od 120 zł na osobę. I jest to łączny koszt przygotowania przez nas przyjęcia! Przykładowe propozycje menu weselnych Menu tradycyjne staropolskie. Każde menu weselne można dostosować do Państwa życzeń! Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą Chleb okrągły dekorowany (wliczony w cenę menu)
Toast szampanem - szampan dostarczony przez gości Kieliszki do stłuczenia (wliczone w cenę menu)
Owoce na stołach - owoce dostarczone przez gości
Obiad (3 porcje mięs na osobę)* Zupa podana w wazach Rosół z makaronem domowym lub inna zupa wg uzgodnienia Dania główne podane na półmiskach na stoły Zrazy zawijane wieprzowe Kotlet schabowy w złocistej panierce Kotlet de Volaille z żółtym serem Kurczak pieczony z majerankiem Pierogi domowe z kapustą i grzybkami Dodatki ciepłe Ziemniaki gotowane z koperkiem Pyzy drożdżowe parowane Frytki Kalafior z masłem i bułką Kapusta biała zasmażana Kapusta czerwona zasmażana Buraczki zasmażane Surówki Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką Surówka z kapusty białej z ogórkiem Surówka z marchewki z jabłkiem Deser Ciasto podane na stoły - dostarczone przez gości Bufet kawowy Kawa w warniku Gorąca woda + wybór herbat Mleko, cukier, cytrynki Zimne zakąski (2,5 porcji na osobę)** Szynka z kremem chrzanowym Schab ze śliwkami Galaciki drobiowe z cytryną Filet z mintaja w galarecie Rolmopsy w zalewie octowej Pulpeciki mięsne w zalewie octowej Kurczak z kiwi i sosem pomarańczowym Jajka z sosem tatarskim Sałatka jarzynowa z jajkiem Sałatka z gyrosem z kurczaka Sałatka grecka z serem feta Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę) Barszcz czerwony czysty Golonka gotowana z kapustą z grzybkami Szaszłyki drobiowe z warzywami Gołąbki z sosem pomidorowym Musztarda, chrzan, ketchup Pieczywo, masło Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę - do wyboru jedna lub dwie zupy) Flaczki staropolskie lekko pikantne Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami Pieczywo Pozostałe informacje Obsługa kelnerska w cenie menu Obrusy, serwetki w cenie menu Świeczniki, świeczki w cenie menu Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w cenie menu Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu Podana cena menu jest ceną z VAT Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe Napoje niegazowane podajemy w dzbankach Dzieci do lat 5 gratis Dzieci do lat 10 50% ceny * Uważasz, że 3 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os. ** Dwie porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.
Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą Chleb okrągły dekorowany (wliczony w cenę menu)
Toast szampanem (szampan wliczony w cenę menu) Kieliszki do stłuczenia (wliczone w cenę menu)
Owoce ustawione na stołach (wliczone w cenę menu)
Obiad (3 porcje mięs na osobę)* Zupa podana w wazach Rosół domowy z makaronem lub inna wybrana zupa Mięsa podane na półmiskach na stoły Zrazy zawijane wieprzowe Filet z kurczaka w płatkach migdałowych z żurawiną Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym Kotlet de Volaille z żółtym serem Roladki drobiowe z serem feta i szpinakiem Kotlet schabowy w złocistej panierce z grzybkami Stek ze schabu przeplatany boczkiem i papryką z ananasem Dodatki ciepłe podane na półmiskach w stół Ziemniaki gotowane z koperkiem Pyzy drożdżowe parowane Krokiety ziemniaczane (kulki) Groszek z marchewką Kalafior z masłem i bułką Brokuły z masłem i bułką Kapusta czerwona zasmażana Kapusta biała zasmażana Surówki Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką Surówka z kapusty białej z ogórkiem Surówka z marchewki z jabłkiem Napoje - bez limitu Woda min. z cytryną Napoje owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka) Deser Ciasto podane na stoły - dostarczone przez gości Bufet kawowy Ekspres ciśnieniowy do kawy Gorąca woda w warniku + wybór herbat Mleko, cukier, cytrynki Zimne zakąski (2,5 porcji na osobę)** Szynka ze szparagami Szynka z kremem chrzanowym Indyk w galarecie z owocami Galantyna z kurczaka Galaciki z kurczaka z plasterkiem cytryny Schab ze śliwką w galarecie Ryba po grecku Rolmopsy w zalewie octowej Sałatka jarzynowa z jajkiem Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem Sałatka grecka z serem feta Godzina 22:00 Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę) Barszcz czerwony + krokiety z kapustą i grzybkami Golonki pieczone z warzywami po bawarsku Szaszłyki drobiowe Gołąbki w sosie pomidorowym Bigos staropolski Camembert panierowany z sosem czosnkowym + Potrawy pozostałe z obiadu Kapusta z grzybkami Musztarda, chrzan, ketchup Pieczywo, masło Godzina 1:00 Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę - do wyboru jedna lub dwie zupy) Flaczki staropolskie lekko pikantne Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami Pieczywo Pozostałe informacje Obsługa kelnerska w cenie menu Obrusy, serwetki w cenie menu Świeczniki, świeczki w cenie menu Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w cenie menu Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu Podana cena menu jest ceną z VAT Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe Napoje niegazowane podajemy w dzbankach Dzieci do lat 5 gratis Dzieci do lat 10 50% ceny * Uważasz, że 3 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os. ** Dwie porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.
Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą Chleb okrągły dekorowany (wliczony w cenę menu)
Toast szampanem (szampan wliczony w cenę menu) Kieliszki do stłuczenia (wliczone w cenę menu)
Owoce ustawione na stołach lub bufecie (wliczone w cenę menu) Ananasy, arbuzy, banany, winogrona, mandarynki, kiwi, jabłka truskawki, brzoskwinie, nektarynki, śliwki, melony (w zależności od dostępności w danym sezonie)
Obiad (4 porcje mięs na osobę)* Zupa podana w bulionówkach Krem z pomidorków pelati z bazylią i mascarpone lub rosół domowy z makaronem Mięsa podane na półmiskach na stoły Zrazy zawijane wieprzowe Kotlet Walez z szynką, szparagami, żółtym serem Kaczka pieczona z jabłkami Kotlet de Volaille z serem camembert Polędwiczki nadziewane suszonymi pomidorami Kotlet schabowy z grzybkami na śmietanie Łosoś w koperkowym musie Dodatki ciepłe podane na półmiskach w stół Ziemniaki gotowane z koperkiem Pyzy drożdżowe parowane Kluski śląskie Frytki Mix warzyw gotowanych z masłem i bułką Kapusta czerwona zasmażana Kapusta biała zasmażana Surówki Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką Surówka z kapusty białej z ogórkiem Surówka z marchewki z jabłkiem Napoje - bez limitu Woda min. z cytryną Napoje owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka) Napoje gazowane (CocaCola, Fanta, Sprite lub Pepsi, Mirinda, 7up) Deser (3 sztuki ciasta na osobę) (wliczone w cenę menu) Sernik, jabłecznik, z owocową galaretką, z orzechami, tiramisu Bufet kawowy Ekspres ciśnieniowy do kawy Gorąca woda + wybór herbat Mleko, cukier, cytrynki Zimne zakąski (3 porcje na osobę)** Medaliony drobiowe z kremem brokułowym Szynka ze szparagami Schab marynowany w ziołach pieczony w cieście francuskim Roladki z łososia wędzonego z serkiem śmietankowym Deski serów z piklami Pomidorki faszerowane musem z tuńczyka i kaparami Sałatka jarzynowa Sałatka grecka z serem feta i oliwkami Sałatka z gyrosem z kurczaka Pieczywo, masło Godzina 22:00 Kolacja 1 (porcjowana) Barszcz czerwony czysty + krokiety z pieczarkami i żółtym serem Udziec wieprzowy pieczony w całości Ziemniaki smażone po chłopsku Kapusta z grzybkami Sos słodko-kwaśny Godzina 1:00 Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę) Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna - podana w bulionówkach Szaszłyki drobiowe z warzywami Ser camembert panierowany Golonki gotowane z kapustą z grzybkami Pieczywo Pozostałe informacje Obsługa kelnerska w cenie menu Obrusy, serwetki w cenie menu Świeczniki, świeczki w cenie menu Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w cenie menu Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu Podana cena menu jest ceną z VAT Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe Napoje niegazowane podajemy w dzbankach Dzieci do lat 5 gratis Dzieci do lat 10 50% ceny * Uważasz, że 4 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os. ** Trzy porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.
* każde z proponowanych menu można zmienić zarówno pod względem potraw jak i ceny. Menu skalkulowane są z założeniem min. 60 osób pełnopłatnych zaproszonych na wesele. Jeżeli liczba osób będzie mniejsza niż 60 osób to łączna kwota za obsługę wesela będzie obliczona jak dla 60 osób. ** proponowane menu dotyczą przyjęć organizowanych w salach, które posiadają zaplecze kuchenne. Przyjęcia organizowane w plenerze / namiotach / stodołach kalkulowane są indywidualnie. Poprawiny po weselu Propozycje menu poprawinowego. Każde menu można dostosować do Państwa życzeń! Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach * Surówki - podane w salaterkach Zakąski zimne - podane na półmiskach ** Ciasto - podane na paterach *** Napoje - dostarczone przez gości Woda min. - podana w dzbankach Napoje owocowe - podane w dzbankach Bufet kawowy Kawa w warniku Gorąca woda + wybór herbat Mleko, cukier, cytrynki Pozostałe informacje Obsługa kelnerska w cenie menu Obrusy, serwetki w cenie menu Świeczniki, świeczki w cenie menu Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu Podana cena menu jest ceną z VAT Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
* Uważasz, że potrawy z wesela to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os. ** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os. *** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.
Zupa - podana na bufecie (1 porcja na osobę) Żurek na zakwasie z kiełbasą i jajkiem - podany w podgrzewaczu Obiad - podany na bufecie (1 porcja na osobę) Filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałowych - podany w podgrzewaczach * Surówka wiosenna - podana w salaterkach Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach Surówki - podane w salaterkach Zakąski zimne - podane na półmiskach ** Ciasto - podane na paterach Napoje - dostarczone przez gości Woda min. - podana w dzbankach Napoje owocowe - podane w dzbankach Bufet kawowy Kawa w warniku Gorąca woda + wybór herbat Mleko, cukier, cytrynki Pozostałe informacje Obsługa kelnerska w cenie menu Obrusy, serwetki w cenie menu Świeczniki, świeczki w cenie menu Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu Podana cena menu jest ceną z VAT Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
* Uważasz, że 1 porcja mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os. ** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os. *** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.
Zupa - podana na bufecie (1 porcja na osobę) Żurek na zakwasie z kiełbasą i jajkiem - podany w podgrzewaczu Grill (2 porcje mięs na osobę) Karkówka marynowana Kiełbasa regionalna Szaszłyki drobiowe Sosy (keczup, musztarda, czosnkowy, barbecue) Pieczywo Sałatki - podane na bufecie (1,5 porcji na osobę) Sałatka grecka z serem feta Sałatka Cezar z grzankami Pomidory z oliwą i ziołami Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach * Surówki - podane w salaterkach Zakąski zimne - podane na półmiskach ** Ciasto - podane na paterach *** Napoje - dostarczone przez gości Woda min. - podana w dzbankach Napoje owocowe - podane w dzbankach Bufet kawowy Kawa w warniku Gorąca woda + wybór herbat Mleko, cukier, cytrynki Pozostałe informacje Obsługa kelnerska w cenie menu Obrusy, serwetki w cenie menu Świeczniki, świeczki w cenie menu Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu Podana cena menu jest ceną z VAT Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe Napoje niegazowane podajemy w dzbankach
* Uważasz, że potrawy z wesela to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os. ** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os. *** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.
Dodatkowe atrakcje kulinarne Stół wiejski (15 - 20 zł na osobę) - duży dekoracyjny stelaż pełen kiełbas, mięs pieczonych i innych wyrobów wędliniarskich. Kompozycję uzupełniają ogórki kiszone lub małosolne, domowy smalec, który sami przetapiamy, chleb wiejski oraz różne sosy. Całość ozdobiona jest warkoczami cebuli, czosnku, kwiatami i innymi elementami dekoracyjnymi.
Kawa w dzbankach na stoły (5 zł) - gorąca kawa i herbata podana dodatkowo w dzbankach na stoły. Do tego mleko, cukier, cytrynki. Wygodna forma serwowania gorących napoi po obiedzie podczas podawania ciasta i deserów na stoły. Nie trzeba wstawać i podchodzić do bufetu. Udziec, prosie, indyk, dzik lub jeleń pieczone w całości (od 450 zł) - udekorowane warzywami i płonącymi racami, krojone i serwowane przez kelnerów. Do mięs odpowiednie dodatki takie jak kasza po staropolsku, kapusta kiszona z grzybkami i sosy.
Fontanna czekoladowa (od 250 do 450 zł) - słodka atrakcja nie tylko dla najmłodszych gości. Najlepsza belgijska czekolada w towarzystwie owoców sezonowych oraz ciasteczek. Posiadamy fontanny różnej wielkości. Polecamy czekolady: mleczną, białą, limonkową, pomarańczową, truskawkową.
Carving (od 60 do 100 zł) - rzeźbione warzywa i owoce nadadzą klasy potrawom i stołom czyniąc je niepowtarzalnymi. Arbuzy, melony, bakłażany, marchewki, papryczki, jabłka, ogórki czy kabaczki na pewno zrobią wrażenie na Twoich gościach. Ceny zależą od dostępności owoców i warzyw oraz ich wielkości. Cennik przygotowujemy indywidualnie.
Piwo beczkowe (490 zł) - piwo z kega ma swoich zwolenników. Rollbar gwarantuje, że złoty trunek jest odpowiednio schłodzony. Poza tym nie codziennie mamy okazję zabawić się w barmana i nalać towarzyszce kufel z pianką na dwa palce. W komplecie poza nalewakiem dostarczamy dwutlenek węgla oraz kufle. Wyjątkowe miejsce wymaga wyjątkowej oprawy Stroje z epoki (50 zł) - dla podkreślenia atmosfery miejsca takiego jak pałac lub dworek nasi kelnerzy ubiorą szyte na miarę staropolskie stroje. Wielki prezent niespodzianka (450 zł) - przed wejściem do sali stoi wielkie pudło, które ktoś w tajemnicy ustawił. Co kryje w sobie i kogo to sprawka? Najczęściej rodziców lub rodzeństwa. Wewnątrz wielkiego prezentu można schować przeróżne przedmioty (np. wielkiego pluszaka lub 100 balonów z helem) a nawet osobę (np. kogoś w przebraniu). Pomysłów może być wiele a wrażenia bezcenne...
Dekoracje sali weselnej i kościoła (od 1200 do 3.000 zł) - w naszym zespole są osoby, które profesjonalnie zajmą się dekoracją Twojej sali weselnej lub kościoła. Niezależnie od rodzaju sali (sala zabaw w małej miejscowości, sala szkoleniowa, sala ośrodka kultury, sala balowa) sprawią, że nabierze ona zupełnie nowego blasku. Stosujemy najróżniejsze dekoracje odpowiednie do charakteru sali oraz w ramach założonego na ten cel budżetu.
Pokrowce na krzesła (7 zł) - dekoracyjne pokrowce wykonane z odpowiedniej tkaniny odmienią nawet najzwyklejsze krzesło i podkreślą podniosły nastrój pomieszczenia. Nasze pokrowce pasują na większość używanych na salach weselnych krzeseł. Dekoracje stołów - obrusy, zastawa stołowa, serwetki, świeczniki, świeczki, opięcia, wazony i kwiaty są już ujęte w każdym proponowanym menu. Nie pobieramy dodatkowych opłat za podstawowe wyposażenie i dekoracje.
Namioty weselne (od 600 do 2.500 zł) - organizowanie wesela w całości na świeżym powietrzu jest w naszej strefie klimatycznej ryzykownym przedsięwzięciem. Nikt nie może zagwarantować, że w czerwcu, lipcu, sierpniu czy wrześniu akurat tego jedynego dnia pogoda dopisze. Jeśli jednak gotowi jesteście Państwo podjąć ryzyko jesteśmy w stanie przygotować całe przyjęcie pod namiotami. Bezpieczniejszym wariantem jest przygotowanie tylko części przyjęcia na świeżym powietrzu, np. bufetu z potrawami i napojami lub grilla. Dysponujemy namiotami różnej wielkości, m.in. 15x15m, 5x10m, do których posiadamy ogrzewanie i oświetlenie.
Stoły okrągłe (50 - 70 zł) - modne w ostatnim czasie na przyjęciach weselnych duże okrągłe stoły o średnicy 180cm. Udekorowane obrusami i opięte falbanami nadadzą każdemu pomieszczeniu nieszablonowy charakter. Przy stole może zasiąść nawet 12 osób ale dla odpowiedniego komfortu gości polecamy planować maksymalnie 8 - 10 miejsc. Cena stołów uzależniona jest od ilości zamówionych stołów: do 5 stołów - 70 zł/szt., od 6 do 10 stołów - 60 zł/szt., powyżej 10 stołów - 50 zł/szt.
Kareta 4 konie (1.200 - 1.800 zł) - a może tak niekonwencjonalny i elegancki środek transportu? Piękna, zaprzężona w cztery równo umaszczone konie kareta z eleganckim woźnicą. Kareta może być zadaszona lub otwarta.
Samochód na wesele (900 - 1.500 zł) - w ofercie posiadamy szeroki wybór aut, począwszy od aut zabytkowych po limuzyny. Samochody zabytkowe: Syrena 105 lux, Cadillac DeVille '68, Lincoln Continental '79. Limuzyny: Lincoln Town Car II, Lincoln Town Car III. Wszystkie auta wynajmowane są razem z usługą szofera. Cena każdego z pojazdów zależy od czasu wynajmu oraz odległości. Standardowa dekoracja weselna wliczona jest w cenę wynajmu. Można zamówić dodatkowe dekoracje takie jak np. tablice rejestracyjne z imionami.
Konsultacje przed weselem Koordynator - osoba odpowiedzialna za pomoc przy planowaniu uroczystości. Przyjedzie na miejsce wydarzenia i pomoże wybrać najlepsze rozwiązania. Będzie także czuwać w trakcie przyjęcia aby wszystko się powiodło. Konsultacje są u nas standardem i są bezpłatne. Wiemy jak ważną chwilą w życiu jest wesele i zrobimy wszystko co w naszej mocy aby pozostały po nich najlepsze wspomnienia. Miejsca i sale na Twoje wesele Polecamy sprawdzone miejsca i sale - to tylko kilka miejsc spośród wielu, w których mieliśmy przyjemność przebywać i pozostawiły po sobie niezapomniane wrażenia. Być może znajdziecie Państwo tutaj ciekawą propozycję również dla siebie. Miejsca znajdują się w podanej miejscowości lub jej okolicy. Chętnie pomożemy Państwu skontaktować się z wybranymi miejscami.
Porady weselne i odpowiedzi na często zadawane pytania Ile powinno być porcji mięs na obiad? - Ile tak naprawdę jedzą goście na weselu? Czy 2,5 porcji mięs na obiad wystarczy czy należy domówić więcej mięs? Konia z rzędem dla tego, kto potrafi precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie. Wiele czynników ma na to wpływ. Trzeba znać możliwości swoich gości. My z doświadczenia wiemy, że w przypadku tradycyjnego polskiego menu weselnego z potrawami podawanymi na półmiskach goście średnio zjadają 2 porcje mięs. Stąd też w menu proponujemy minimum 2,5 porcji mięs na osobę. Jeśli czujecie się niepewnie i macie obawy to jest to znak, że należy domówić przynajmniej 0,5 lub 1 porcję mięs. Ile porcji zimnych zakąsek należy podać? - Sytuacja ma się podobnie jak w przypadku mięs na obiad. Zakąsek nie może być mniej niż 2 porcje na osobę i to przy założeniu, że po obiedzie będzie deser (np. lodowy) i ciasta. Jeśli po obiedzie nie jest planowany deser (np. lodowy) a jedynie ciasta to już warto dodać przynajmniej 0,5 lub 1 porcję zakąsek. Zakąski od momentu pojawienia się na stołach pozostają na nich do końca wesela a więc to właśnie mała ich ilość może spowodować pustki na stołach. Taka sytuacja może wystąpić kiedy mamy na weselu gości z dużymi apetytami a sama uroczystość rozciąga się na wiele godzin (rozpoczęcie o godzinie 16:00 - 17:00 a zakończenie o 4:00 - 5:00). Do zakąsek można podać także na zimno mięsa pozostałe z obiadu. Jeśli na etapie planowania lub już w trakcie wesela daje o sobie znać wewnętrzny głos, że coś jest nie tak jak byście tego chcieli to nie czekajcie tylko od razu śmiało nas informujcie a na pewno wszystko rozwiążemy pozytywnie.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt >>
Zarządzasz obiektem, w którym można zorganizować
wesela i inne przyjęcia?
*Oferta potraw i usług firmy cateringowej nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a zatem złożenie zamówienia przez klienta nie oznacza natychmiastowego zawarcia umowy.
|
Kom. 512 290 241 Kom. 507 269 269, e-mail: catering@best-catering.pl © Best Catering |
Polecamy interesujące portale weselne i ciekawe miejsca na wesele: wesele sala weselna wesele w Lesznie wesele Leszno |