Catering Imprezy
wesele gastronomia bankiet
Catering menu galeria firma zaufali nam kontakt
 
 

Wesele

 

 

 

 

 

 

komunia

imprezy integracyjne

bal studniówka

szkolenie konferencja

urodziny 18-stka

catering domowy

imprezy masowe

 

 

Miejsca na Twoje wesele

wesela Głogów

wesela Leszno

wesele Lubin

wesela Ostrów Wielkopolski

wesela Poznań

wesela Wrocław

wesela Zielona Góra

Catering na wesele!

Wesela są naszym głównym obszarem działalności. Posiadamy odpowiednie wyposażenie i umiejętności, które czynią nas liderem wśród firm cateringowych zajmujących się obsługą przyjęć weselnych.

Jeśli masz już zarezerwowaną salę weselną i szukasz kogoś kto zajmie się przygotowaniem smacznych potraw, elegancką dekoracją stołów,  prawidłowym serwowaniem posiłków i zachowa przy tym wymogi związane z bezpiecznym przygotowaniem żywności to wybierz ludzi, którzy znają się na swoim fachu i zrobią to z sercem.

W przygotowaniu planu przyjęcia jesteśmy bardzo precyzyjni. U nas nie ma miejsca na pomyłki. Jesteśmy grupą ambitnych osób z wieloletnim doświadczeniem w branży restauratorskiej. Podejmując się obsługi tak wyjątkowej uroczystości jak wesele, mamy świadomość odpowiedzialności, którą na siebie przyjmujemy.

Wielkopolskie, dolnośląskie, lubuskie

Obsługujemy wesela w takich miastach jak: Poznań, Wrocław, Leszno, Głogów, Gostyń, Jarocin, Kalisz, Rawicz, Zielona Góra, Sulechów, Świebodzin i okolice. Jeśli Twoje wesele odbywa się w innej miejscowości niż wymienione ale znajduje się na terenie województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego lub lubuskiego to jest w naszym zasięgu.

Koszt wesela

Oferujemy nie tylko najlepsze usługi ale i najbardziej atrakcyjne ceny. Menu weselne proponujemy już od 120 zł na osobę. I jest to łączny koszt przygotowania przez nas przyjęcia!

Przykładowe propozycje menu weselnych

Menu tradycyjne staropolskie. Każde menu weselne można dostosować do Państwa życzeń!

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą

Chleb okrągły dekorowany (wliczony w cenę menu)

 

Toast szampanem - szampan dostarczony przez gości

Kieliszki do stłuczenia (wliczone w cenę menu)

 

Owoce na stołach - owoce dostarczone przez gości

 

Obiad (3 porcje mięs na osobę)*

Zupa podana w wazach

Rosół z makaronem domowym lub inna zupa wg uzgodnienia

Dania główne podane na półmiskach na stoły

Zrazy zawijane wieprzowe

Kotlet schabowy w złocistej panierce

Kotlet de Volaille z żółtym serem

Kurczak pieczony z majerankiem

Pierogi domowe z kapustą i grzybkami

Dodatki ciepłe

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Pyzy drożdżowe parowane

Frytki

Kalafior z masłem i bułką

Kapusta biała zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana

Buraczki zasmażane

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką

Surówka z kapusty białej z ogórkiem

Surówka z marchewki z jabłkiem

Deser

Ciasto podane na stoły - dostarczone przez gości

Bufet kawowy

Kawa w warniku

Gorąca woda + wybór herbat

Mleko, cukier, cytrynki

Zimne zakąski (2,5 porcji na osobę)**

Szynka z kremem chrzanowym

Schab ze śliwkami

Galaciki drobiowe z cytryną

Filet z mintaja w galarecie

Rolmopsy w zalewie octowej

Pulpeciki mięsne w zalewie octowej

Kurczak z kiwi i sosem pomarańczowym

Jajka z sosem tatarskim

Sałatka jarzynowa z jajkiem

Sałatka z gyrosem z kurczaka

Sałatka grecka z serem feta

Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę)

Barszcz czerwony czysty

Golonka gotowana z kapustą z grzybkami

Szaszłyki drobiowe z warzywami

Gołąbki z sosem pomidorowym

Musztarda, chrzan, ketchup

Pieczywo, masło

Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę - do wyboru jedna lub dwie zupy)

Flaczki staropolskie lekko pikantne

Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna

Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem

Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami

Pieczywo

Pozostałe informacje

Obsługa kelnerska w cenie menu

Obrusy, serwetki w cenie menu

Świeczniki, świeczki w cenie menu

Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu

Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu

Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w cenie menu

Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu

Podana cena menu jest ceną z VAT

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe

Napoje niegazowane podajemy w dzbankach

Dzieci do lat 5 gratis

Dzieci do lat 10 50% ceny

* Uważasz, że 3 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.

** Dwie porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.

 

 

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą

Chleb okrągły dekorowany (wliczony w cenę menu)

 

Toast szampanem (szampan wliczony w cenę menu)

Kieliszki do stłuczenia (wliczone w cenę menu)

 

Owoce ustawione na stołach (wliczone w cenę menu)

 

Obiad (3 porcje mięs na osobę)*

Zupa podana w wazach

Rosół domowy z makaronem lub inna wybrana zupa

Mięsa podane na półmiskach na stoły

Zrazy zawijane wieprzowe

Filet z kurczaka w płatkach migdałowych z żurawiną

Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym

Kotlet de Volaille z żółtym serem

Roladki drobiowe z serem feta i szpinakiem

Kotlet schabowy w złocistej panierce z grzybkami

Stek ze schabu przeplatany boczkiem i papryką z ananasem

Dodatki ciepłe podane na półmiskach w stół

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Pyzy drożdżowe parowane

Krokiety ziemniaczane (kulki)

Groszek z marchewką

Kalafior z masłem i bułką

Brokuły z masłem i bułką

Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta biała zasmażana

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką

Surówka z kapusty białej z ogórkiem

Surówka z marchewki z jabłkiem

Napoje - bez limitu

Woda min. z cytryną

Napoje owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka)

Deser

Ciasto podane na stoły - dostarczone przez gości

Bufet kawowy

Ekspres ciśnieniowy do kawy

Gorąca woda w warniku + wybór herbat

Mleko, cukier, cytrynki

Zimne zakąski (2,5 porcji na osobę)**

Szynka ze szparagami

Szynka z kremem chrzanowym

Indyk w galarecie z owocami

Galantyna z kurczaka

Galaciki z kurczaka z plasterkiem cytryny

Schab ze śliwką w galarecie

Ryba po grecku

Rolmopsy w zalewie octowej

Sałatka jarzynowa z jajkiem

Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem

Sałatka grecka z serem feta

Godzina 22:00 Kolacja 1 (1,5 porcji na osobę)

Barszcz czerwony + krokiety z kapustą i grzybkami

Golonki pieczone z warzywami po bawarsku

Szaszłyki drobiowe

Gołąbki w sosie pomidorowym

Bigos staropolski

Camembert panierowany z sosem czosnkowym

+ Potrawy pozostałe z obiadu

Kapusta z grzybkami

Musztarda, chrzan, ketchup

Pieczywo, masło

Godzina 1:00 Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę - do wyboru jedna lub dwie zupy)

Flaczki staropolskie lekko pikantne

Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna

Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem

Zupa cebulowa z żółtym serem i grzankami

Pieczywo

Pozostałe informacje

Obsługa kelnerska w cenie menu

Obrusy, serwetki w cenie menu

Świeczniki, świeczki w cenie menu

Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu

Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu

Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w cenie menu

Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu

Podana cena menu jest ceną z VAT

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe

Napoje niegazowane podajemy w dzbankach

Dzieci do lat 5 gratis

Dzieci do lat 10 50% ceny

* Uważasz, że 3 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.

** Dwie porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.

 

 

Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą

Chleb okrągły dekorowany (wliczony w cenę menu)

 

Toast szampanem (szampan wliczony w cenę menu)

Kieliszki do stłuczenia (wliczone w cenę menu)

 

Owoce ustawione na stołach lub bufecie (wliczone w cenę menu)

Ananasy, arbuzy, banany, winogrona, mandarynki, kiwi, jabłka

truskawki, brzoskwinie, nektarynki, śliwki, melony

(w zależności od dostępności w danym sezonie)

 

Obiad (4 porcje mięs na osobę)*

Zupa podana w bulionówkach

Krem z pomidorków pelati z bazylią i mascarpone lub rosół domowy z makaronem

Mięsa podane na półmiskach na stoły

Zrazy zawijane wieprzowe

Kotlet Walez z szynką, szparagami, żółtym serem

Kaczka pieczona z jabłkami

Kotlet de Volaille z serem camembert

Polędwiczki nadziewane suszonymi pomidorami

Kotlet schabowy z grzybkami na śmietanie

Łosoś w koperkowym musie

Dodatki ciepłe podane na półmiskach w stół

Ziemniaki gotowane z koperkiem

Pyzy drożdżowe parowane

Kluski śląskie

Frytki

Mix warzyw gotowanych z masłem i bułką

Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta biała zasmażana

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką

Surówka z kapusty białej z ogórkiem

Surówka z marchewki z jabłkiem

Napoje - bez limitu

Woda min. z cytryną

Napoje owocowe (pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka)

Napoje gazowane (CocaCola, Fanta, Sprite lub Pepsi, Mirinda, 7up)

Deser (3 sztuki ciasta na osobę) (wliczone w cenę menu)

Sernik, jabłecznik, z owocową galaretką, z orzechami, tiramisu

Bufet kawowy

Ekspres ciśnieniowy do kawy

Gorąca woda + wybór herbat

Mleko, cukier, cytrynki

Zimne zakąski (3 porcje na osobę)**

Medaliony drobiowe z kremem brokułowym

Szynka ze szparagami

Schab marynowany w ziołach pieczony w cieście francuskim

Roladki z łososia wędzonego z serkiem śmietankowym

Deski serów z piklami

Pomidorki faszerowane musem z tuńczyka i kaparami

Sałatka jarzynowa

Sałatka grecka z serem feta i oliwkami

Sałatka z gyrosem z kurczaka

Pieczywo, masło

Godzina 22:00 Kolacja 1 (porcjowana)

Barszcz czerwony czysty + krokiety z pieczarkami i żółtym serem

Udziec wieprzowy pieczony w całości

Ziemniaki smażone po chłopsku

Kapusta z grzybkami

Sos słodko-kwaśny

Godzina 1:00 Kolacja 2 (1,5 porcji na osobę)

Bogracz - zupa mięsna lekko pikantna - podana w bulionówkach

Szaszłyki drobiowe z warzywami

Ser camembert panierowany

Golonki gotowane z kapustą z grzybkami

Pieczywo

Pozostałe informacje

Obsługa kelnerska w cenie menu

Obrusy, serwetki w cenie menu

Świeczniki, świeczki w cenie menu

Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu

Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu

Przystrojenie krzeseł Państwa Młodych pokrowcami w cenie menu

Kwiaty na stoły róże lub tulipany w wybranym kolorze w cenie menu

Podana cena menu jest ceną z VAT

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe

Napoje niegazowane podajemy w dzbankach

Dzieci do lat 5 gratis

Dzieci do lat 10 50% ceny

* Uważasz, że 4 porcje mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.

** Trzy porcje zakąsek nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.

 

 

* każde z proponowanych menu można zmienić zarówno pod względem potraw jak i ceny. Menu skalkulowane są z założeniem min. 60 osób pełnopłatnych zaproszonych na wesele. Jeżeli liczba osób będzie mniejsza niż 60 osób to łączna kwota za obsługę wesela będzie obliczona jak dla 60 osób.

** proponowane menu dotyczą przyjęć organizowanych w salach, które posiadają zaplecze kuchenne. Przyjęcia organizowane w plenerze / namiotach / stodołach kalkulowane są indywidualnie.

Poprawiny po weselu

Propozycje menu poprawinowego. Każde menu można dostosować do Państwa życzeń!

Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie

Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach *

Surówki - podane w salaterkach

Zakąski zimne - podane na półmiskach **

Ciasto - podane na paterach ***

Napoje - dostarczone przez gości

Woda min. - podana w dzbankach

Napoje owocowe - podane w dzbankach

Bufet kawowy

Kawa w warniku

Gorąca woda + wybór herbat

Mleko, cukier, cytrynki

Pozostałe informacje

Obsługa kelnerska w cenie menu

Obrusy, serwetki w cenie menu

Świeczniki, świeczki w cenie menu

Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu

Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu

Podana cena menu jest ceną z VAT

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe

Napoje niegazowane podajemy w dzbankach

 

* Uważasz, że potrawy z wesela to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.

** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.

*** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.

 

 

Zupa - podana na bufecie (1 porcja na osobę)

Żurek na zakwasie z kiełbasą i jajkiem - podany w podgrzewaczu

Obiad - podany na bufecie (1 porcja na osobę)

Filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałowych - podany w podgrzewaczach *

Surówka wiosenna - podana w salaterkach

Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie

Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach

Surówki - podane w salaterkach

Zakąski zimne - podane na półmiskach **

Ciasto - podane na paterach

Napoje - dostarczone przez gości

Woda min. - podana w dzbankach

Napoje owocowe - podane w dzbankach

Bufet kawowy

Kawa w warniku

Gorąca woda + wybór herbat

Mleko, cukier, cytrynki

Pozostałe informacje

Obsługa kelnerska w cenie menu

Obrusy, serwetki w cenie menu

Świeczniki, świeczki w cenie menu

Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu

Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu

Podana cena menu jest ceną z VAT

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe

Napoje niegazowane podajemy w dzbankach

 

* Uważasz, że 1 porcja mięs to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.

** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.

*** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.

 

 

Zupa - podana na bufecie (1 porcja na osobę)

Żurek na zakwasie z kiełbasą i jajkiem - podany w podgrzewaczu

Grill (2 porcje mięs na osobę)

Karkówka marynowana

Kiełbasa regionalna

Szaszłyki drobiowe

Sosy (keczup, musztarda, czosnkowy, barbecue)

Pieczywo

Sałatki - podane na bufecie (1,5 porcji na osobę)

Sałatka grecka z serem feta

Sałatka Cezar z grzankami

Pomidory z oliwą i ziołami

Potrawy pozostałe z wesela - podane na bufecie

Potrawy ciepłe - podane w podgrzewaczach *

Surówki - podane w salaterkach

Zakąski zimne - podane na półmiskach **

Ciasto - podane na paterach ***

Napoje - dostarczone przez gości

Woda min. - podana w dzbankach

Napoje owocowe - podane w dzbankach

Bufet kawowy

Kawa w warniku

Gorąca woda + wybór herbat

Mleko, cukier, cytrynki

Pozostałe informacje

Obsługa kelnerska w cenie menu

Obrusy, serwetki w cenie menu

Świeczniki, świeczki w cenie menu

Materiał dekoracyjny na stoły w cenie menu

Opięcie stołu głównego falbanami w cenie menu

Podana cena menu jest ceną z VAT

Nie doliczamy żadnych dodatkowych opłat jak korkowe czy porcelanowe

Napoje niegazowane podajemy w dzbankach

 

* Uważasz, że potrawy z wesela to za mało? Dodatkowa porcja mięs tylko 7 zł/os.

** Zakąski z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja zakąsek tylko 6 zł/os.

*** Ciasta z wesela nie wystarczą? Dodatkowa porcja ciast tylko 4 zł/os.

 

 

Dodatkowe atrakcje kulinarne

Stół wiejski (15 - 20 zł na osobę) - duży dekoracyjny stelaż pełen kiełbas, mięs pieczonych i innych wyrobów wędliniarskich. Kompozycję uzupełniają ogórki kiszone lub małosolne, domowy smalec, który sami przetapiamy, chleb wiejski oraz różne sosy. Całość ozdobiona jest warkoczami cebuli, czosnku, kwiatami i innymi elementami dekoracyjnymi.

bufet wesele        bufet catering

Kawa w dzbankach na stoły (5 zł) - gorąca kawa i herbata podana dodatkowo w dzbankach na stoły. Do tego mleko, cukier, cytrynki. Wygodna forma serwowania gorących napoi po obiedzie podczas podawania ciasta i deserów na stoły. Nie trzeba wstawać i podchodzić do bufetu.

Udziec, prosie, indyk, dzik lub jeleń pieczone w całości (od 450 zł) - udekorowane warzywami i płonącymi racami, krojone i serwowane przez kelnerów. Do mięs odpowiednie dodatki takie jak kasza po staropolsku, kapusta kiszona z grzybkami i sosy. 

udziec        prosiak

Fontanna czekoladowa (od 250 do 450 zł) - słodka atrakcja nie tylko dla najmłodszych gości. Najlepsza belgijska czekolada w towarzystwie owoców sezonowych oraz ciasteczek. Posiadamy fontanny różnej wielkości. Polecamy czekolady: mleczną, białą, limonkową, pomarańczową, truskawkową.

fontanna czekoladowa        fontanny czekoladowe fontanna wesele        fontanny na wesele

Carving (od 60 do 100 zł) - rzeźbione warzywa i owoce nadadzą klasy potrawom i stołom czyniąc je niepowtarzalnymi. Arbuzy, melony, bakłażany, marchewki, papryczki, jabłka, ogórki czy kabaczki na pewno zrobią wrażenie na Twoich gościach. Ceny zależą od dostępności owoców i warzyw oraz ich wielkości. Cennik przygotowujemy indywidualnie.

owoce wycinane       carving rzeźbione owoce       carving imiona

Piwo beczkowe (490 zł) - piwo z kega ma swoich zwolenników. Rollbar gwarantuje, że złoty trunek jest odpowiednio schłodzony. Poza tym nie codziennie mamy okazję zabawić się w barmana i nalać towarzyszce kufel z pianką na dwa palce. W komplecie poza nalewakiem dostarczamy dwutlenek węgla oraz kufle.

Wyjątkowe miejsce wymaga wyjątkowej oprawy

Stroje z epoki (50 zł) - dla podkreślenia atmosfery miejsca takiego jak pałac lub dworek nasi kelnerzy ubiorą szyte na miarę staropolskie stroje.

Wielki prezent niespodzianka (450 zł) - przed wejściem do sali stoi wielkie pudło, które ktoś w tajemnicy ustawił. Co kryje w sobie i kogo to sprawka? Najczęściej rodziców lub rodzeństwa. Wewnątrz wielkiego prezentu można schować przeróżne przedmioty (np. wielkiego pluszaka lub 100 balonów z helem) a nawet osobę (np. kogoś w przebraniu). Pomysłów może być wiele a wrażenia bezcenne...

wielki prezent na wesele        wielkie pudło niespodzinaka z balonami

Dekoracje sali weselnej i kościoła (od 1200 do 3.000 zł) - w naszym zespole są osoby, które profesjonalnie zajmą się dekoracją Twojej sali weselnej lub kościoła. Niezależnie od rodzaju sali (sala zabaw w małej miejscowości, sala szkoleniowa, sala ośrodka kultury, sala balowa) sprawią, że nabierze ona zupełnie nowego blasku. Stosujemy najróżniejsze dekoracje odpowiednie do charakteru sali oraz w ramach założonego na ten cel budżetu.

dekoracje sal weselnych        dekorowanie sali weselnej

Pokrowce na krzesła (7 zł) - dekoracyjne pokrowce wykonane z odpowiedniej tkaniny odmienią nawet najzwyklejsze krzesło i podkreślą podniosły nastrój pomieszczenia. Nasze pokrowce pasują na większość używanych na salach weselnych krzeseł.

Dekoracje stołów - obrusy, zastawa stołowa, serwetki, świeczniki, świeczki, opięcia, wazony i kwiaty są już ujęte w każdym proponowanym menu. Nie pobieramy dodatkowych opłat za podstawowe wyposażenie i dekoracje.

dekoracje stołów weselnych        dekoracja stołu na wesele

Namioty weselne (od 600 do 2.500 zł) - organizowanie wesela w całości na świeżym powietrzu jest w naszej strefie klimatycznej ryzykownym przedsięwzięciem. Nikt nie może zagwarantować, że w czerwcu, lipcu, sierpniu czy wrześniu akurat tego jedynego dnia pogoda dopisze. Jeśli jednak gotowi jesteście Państwo podjąć ryzyko jesteśmy w stanie przygotować całe przyjęcie pod namiotami. Bezpieczniejszym wariantem jest przygotowanie tylko części przyjęcia na świeżym powietrzu, np. bufetu z potrawami i napojami lub grilla. Dysponujemy namiotami różnej wielkości, m.in. 15x15m, 5x10m, do których posiadamy ogrzewanie i oświetlenie.

wesele pod namiotem       namiot weselny

Stoły okrągłe (50 - 70 zł) - modne w ostatnim czasie na przyjęciach weselnych duże okrągłe stoły o średnicy 180cm. Udekorowane obrusami i opięte falbanami nadadzą każdemu pomieszczeniu nieszablonowy charakter. Przy stole może zasiąść nawet 12 osób ale dla odpowiedniego komfortu gości polecamy planować maksymalnie 8 - 10 miejsc. Cena stołów uzależniona jest od ilości zamówionych stołów: do 5 stołów - 70 zł/szt., od 6 do 10 stołów - 60 zł/szt., powyżej 10 stołów - 50 zł/szt.

stoły okrągłe       stoły weselne

Kareta 4 konie (1.200 - 1.800 zł) - a może tak niekonwencjonalny i elegancki środek transportu? Piękna, zaprzężona w cztery równo umaszczone konie kareta z eleganckim woźnicą. Kareta może być zadaszona lub otwarta.

kareta       bryczka

Samochód na wesele (900 - 1.500 zł) - w ofercie posiadamy szeroki wybór aut, począwszy od aut zabytkowych po limuzyny. Samochody zabytkowe: Syrena 105 lux, Cadillac DeVille '68, Lincoln Continental '79. Limuzyny: Lincoln Town Car II, Lincoln Town Car III. Wszystkie auta wynajmowane są razem z usługą szofera. Cena każdego z pojazdów zależy od czasu wynajmu oraz odległości. Standardowa dekoracja weselna wliczona jest w cenę wynajmu. Można zamówić dodatkowe dekoracje takie jak np. tablice rejestracyjne z imionami.

auta na wesele       samochody na wesele kareta       limuzyna

Konsultacje przed weselem

Koordynator - osoba odpowiedzialna za pomoc przy planowaniu uroczystości. Przyjedzie na miejsce wydarzenia i pomoże wybrać najlepsze rozwiązania. Będzie także czuwać w trakcie przyjęcia  aby wszystko się powiodło. Konsultacje są u nas standardem i są bezpłatne. Wiemy jak ważną chwilą w życiu jest wesele i zrobimy wszystko co w naszej mocy aby pozostały po nich najlepsze wspomnienia.

Miejsca i sale na Twoje wesele

Polecamy sprawdzone miejsca i sale - to tylko kilka miejsc spośród wielu, w których mieliśmy przyjemność przebywać i pozostawiły po sobie niezapomniane wrażenia. Być może znajdziecie Państwo tutaj ciekawą propozycję również dla siebie. Miejsca znajdują się w podanej miejscowości lub jej okolicy. Chętnie pomożemy Państwu skontaktować się z wybranymi miejscami.

 

Wesele Głogów 

Wesele Leszno

Wesele Lubin

Wesele Ostrów Wielkopolski

Wesele Poznań

Wesele Wrocław

Wesele Zielona Góra

 

 

Porady weselne i odpowiedzi na często zadawane pytania

Ile powinno być porcji mięs na obiad? - Ile tak naprawdę jedzą goście na weselu? Czy 2,5 porcji mięs na obiad wystarczy czy należy domówić więcej mięs? Konia z rzędem dla tego, kto potrafi precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie. Wiele czynników ma na to wpływ. Trzeba znać możliwości swoich gości. My z doświadczenia wiemy, że w przypadku tradycyjnego polskiego menu weselnego z potrawami podawanymi na półmiskach goście średnio zjadają 2 porcje mięs. Stąd też w menu proponujemy minimum 2,5 porcji mięs na osobę. Jeśli czujecie się niepewnie i macie obawy to jest to znak, że należy domówić przynajmniej 0,5 lub 1 porcję mięs.

Ile porcji zimnych zakąsek należy podać? - Sytuacja ma się podobnie jak w przypadku mięs na obiad. Zakąsek nie może być mniej niż 2 porcje na osobę i to przy założeniu, że po obiedzie będzie deser (np. lodowy) i ciasta. Jeśli po obiedzie nie jest planowany deser (np. lodowy) a jedynie ciasta to już warto dodać przynajmniej 0,5 lub 1 porcję zakąsek. Zakąski od momentu pojawienia się na stołach pozostają na nich do końca wesela a więc to właśnie mała ich ilość może spowodować pustki na stołach. Taka sytuacja może wystąpić kiedy mamy na weselu gości z dużymi apetytami a sama uroczystość rozciąga się na wiele godzin (rozpoczęcie o godzinie 16:00 - 17:00 a zakończenie o 4:00 - 5:00). Do zakąsek można podać także na zimno mięsa pozostałe z obiadu.

Jeśli na etapie planowania lub już w trakcie wesela daje o sobie znać wewnętrzny głos, że coś jest nie tak jak byście tego chcieli to nie czekajcie tylko od razu śmiało nas informujcie a na pewno wszystko rozwiążemy pozytywnie.

 

 

 

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt >>

 

 

 

Zarządzasz obiektem, w którym można zorganizować wesela i inne przyjęcia?
Zapraszamy do współpracy!

 

 

*Oferta potraw i usług firmy cateringowej nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, a zatem złożenie zamówienia przez klienta nie oznacza natychmiastowego zawarcia umowy.

 

 

Kom. 512 290 241   Kom. 507 269 269,   e-mail: catering@best-catering.pl                                          © Best Catering

 

    Polecamy interesujące portale weselne i ciekawe miejsca na wesele:     wesele     sala weselna     wesele w Lesznie     wesele Leszno